Reklama
 
Blog | Staň se respektovaným novinářem

Mokro v botách, aneb první den okem Lenky Vavrošové

V tuto chvíli mi za zády zpívá dobře naladěný spoluobčan. Pardon, oprava, nejen zpívá, ale i tančí jako indiánský náčelník. Taky bych si přála být takhle dobře uvolněná, ale mé promočené a zmrzlé nožky mi to nedovolují a nutí mé zuby vydávat jakýsi drkotavý zvuk. Co z toho plyne? Zítra to jistí sáčky v botách a nejen troje ponožky.

 

 

Je asi jedenáct hodin a spolu s mými kolegy redaktory se vracíme z filmu Prázdniny v Římě s A. Hepburn. Klasika, ale nádherná klasika, která nás svou pohádkově romantickou atmosférou pohladila na srdci.

Ale k tomu nejdůležitějšímu z dnešního dne. Když jsme se s naší skupinkou přebrodili závějemi do redakce časopisu Respekt, dozvěděli jsme se, co nás čeká a nemine po celých pět dní redaktořiny. Čaj na zahřátí (opravdu je strašná zima), který nám opět rozproudil krev v žilách, přišel vhod jako nikdy. Naše patronka nás provedla po místech, kde se rodí články, o kterých diskutujeme, jelikož zítra nás čeká kritika nového čísla Respektu. Hodláme být tvrdí!

Reklama

Dojem?  Asi jsem si redakci představovala spíš jako ve stejnojmenném seriálu, kde byli všichni zalezlí v teplé redakci, kdežto tady většina redaktorů lítá v kruté zimě a shání informace na další články. Jojo, redaktořina není žádný med.