Reklama
 
Blog | Staň se respektovaným novinářem

Výstava Play: Zábava a hraní pro malé i velké

Překvapené tváře návštěvníků, rozesmáté děti a mysteriózní hudba a zvuky, které se rozléhají přes celou galerii. V Pražské výstavní síni Mánes je od 4.11.2010 – 31.1.2011 připravena výstava s příznačným názvem Play (Hraj), která skýtá mnoho interaktivních zážitků jak pro děti, tak pro dospělé. Čeřička – voda, která hraje nebo Barvy hlasu – místnost, kde se zvuky galerie mění v hudbu - to je jen pár zajímavých exponátů na této hravé výstavě.

OAO pomocí rukou!

„Koukej,“ ozve se od jedné atrakce. Malá holčička nadšeně volá na svého tatínka a hází kuličky do točícího se kolotoče zvaného Stůl chuti. „Ty vo**, to je drsné,“ ozývá se kousek vedle. Dva teenagery pobavila Zvonice. Drželi v rukou záchodové zvony a zkoušeli, jaké zvuky dovedou vycucat z podlahy pomocí děr na jejím podstavci.

 

Reklama

O poschodí níž se fotí dvě slečny u pozoruhodného zpomalovače stínů s názvem Space. Návštěvníci si mohli procvičit své prstíky při hře na světelné struny Harfii nebo se zajít občerstvit do příjemného bufetu.

Ups!

Ruku k dílu může přiložit každý hračička svou kreativitou prostřednictvím Krystalizace neboli jakéhosi mišmaš lega. Lego se skládá z různých malých předmětů, které si lidé mohou přinést z domu nebo využít již připravených skládaček.

 

„Prožil jsem velmi pestrou a zajímavou hodinku, v které jsem nakouknul zpět do svých dětských let,“ uvedl Mikuláš Hurta, který výstavu navštívil společně s dalšími stážisty časopisu Respekt.

Veronika v ríši divů...